Hucks Herbs

Basilicum

basilicum

kweekinstructie_basilicum

Basilicum

overzicht iconen en moeilijkheidsgraads_basilicum

moeilijkheidgraads - makkelijk

Koning der kruiden, liefdeskruid, heilig kruid… en een onmisbaar kruid in pasta.

Als al die kenmerken aan basilicum worden toegeschreven, dan moet het wel een charismatisch kruid zijn! En inderdaad, basilicum is wereldwijd één van de populairste en meest toegepaste kruiden.

De heerlijke geur en het smaakvolle aroma zou eigenlijk al voldoende moeten zijn om altijd verse basilicum bij de hand te hebben.

Kweken

Basilicum is een makkelijke plant om te kweken. Maar let op, het zijn koukleumen. De zaadjes hebben een temperatuur van circa 18 tot 20 ºC nodig om te kiemen. Een warme plek in huis, zoals een vensterbank, is dan ook ideaal als je alvast in het vroege voorjaar wilt beginnen.

Het belangrijkste wat een basilicumplantje nodig heeft is een warm en zonnig plekje in een voedzame, luchtige bodem.

Lekker bij

Basilicum is een kruid zó veelzijdig dat het vrijwel bij alle gerechten past. We weten allemaal dat het erg goed bij pizza, pasta en gerechten op tomatenbasis past. De combinaties zijn eindeloos!

Een aantal van mijn favo’s: een salade van mozzarella, tomaten, basilicum en een scheutje balsamico. Super eenvoudig en érg lekker als fris bijgerecht. Of misschien een dressing van olijfolie, knoflook, oregano en versnipperde basilicum. Heerlijk bij vleesgerechten, om je vingers bij af te likken! Wij hebben alvast een aantal recepten voor je opgeschreven.

recepten_recept basilicum 1 recepten_recept basilicum 2