Hucks Herbs

Bieslook

 

bieslook

kweekinstructie_bieslook

Bieslook

overzicht toepassings iconen_bieslook

moeilijkheidgraads - makkelijk

Makkelijk, smakelijk en een lekker ding, dat klopt, we hebben het over bieslook.

Dit kruid is een onmisbare plant in je kruidentuin.Het is een neefje van familie Look. Misschien ken je zijn andere familieleden ook wel. Ze heten ‘knoflook’, ui en prei, allemaal net zo makkelijk en smakelijk als deze rakker.

Kweken

Bieslook is het ideale kruid voor elke beginneling. Als iemand mij vraagt wat een makkelijke en leuke kruid is, antwoord ik steevast: ‘Bieslook, en het is nog een lekker ding ook!’ , waarna men mij meestal een beetje vreemd aankijkt.

Vanaf een hoogte van 15cm is bieslook al te oogsten. Knip het gewoon af tot 3 cm boven de grond. Binnen korte tijd kun je weer opnieuw oogsten en ervan genieten.

Lekker bij

Voeg bieslook pas op het allerlaatste moment aan een gerecht toe. Het is heerlijk als smaakmaker in omeletten, salades en soepen. Daarnaast is het een sierlijke kruid waardoor je het ook als garnering kan gebruiken.

Wat heel eenvoudig en superlekker is, is zelf je kruidenboter met bieslook te maken, het is makkelijk, snel en veel lekkerder dan die kant-en-klare kuipjes uit de supermarkt.

recepten_recept bieslook 1 recepten_recept bieslook 2