Hucks Herbs

Citroengras

 

citroengras

kweekinstructie_citroengras

 

Citroengras

overzicht toepassings iconen_citroengras

moeilijkheidsgraad - icoontjes_kweekbaas

 

Een grassoort dat naar citroen ruikt? Nee toch?
Sereh (Indonesische naam), zoals het ook wel wordt genoemd, is een Aziatische kruidenplant die in Indonesie wel 180cm hoog kan worden. De variant die ik aanbied is wat compacter en kleiner en bestemd tegen ‘Hollandse’ temperaturen.

Kweken

Citroengras kan het beste in potten worden gekweekt aangezien het slecht tegen kou kan en zeker niet winterhard is. De ideale kiemtemperatuur van citroengras zit tussen de 20 en 22 graden. Dit kruid is relatief makkelijk te kweken mits het voldoende warmte krijgt (20 graden of warmer).

Lekker bij

Tijdens het koken is het iedere keer weer een genot om de geur van vers citroengras te ruiken. Citroengras geeft een heerlijke frisse smaak aan soepen, sauzen, kip, vis, curry, chutneys en fruitsalades. Citroengras kan je vers oogsten en zo aan gerechten toevoegen. Het sap uit de stengel zorgt voor die heerlijke frisse smaak.

Citroengras is heel makkelijk in gebruik. Snijd enkele stengels in de lengte doormidden en voeg deze aan je curry, bouillon of (wok)gerecht toe voor enkele minuten. Vlak voor het serveren haal je de stengels eruit, aangezien deze niet eetbaar zijn. Het frisse bijna zoete citroenaroma dat in het gerecht is achtergebleven doet je tegen die tijd al watertanden.

recepten_recept citroengras 1 recepten_recept citroengras 2