Hucks Herbs

Kamille

kamille

kweekinstructie_kamille

Kamille

overzicht toepassings iconen_kamille

moeilijkheidsgraad - icoontjes_gemiddeld

 

De dokter onder de kruiden, alleen er al naar kijken maakt je vrolijk
Wie kent kamille niet? De bekende witte bloemen met een geel hartje. Wanneer je in het voorjaar op een warme dag door een park of weiland loopt, ruik je vaak de zachte geur van echte kamille. Je weet dan zeker dat de zomer niet meer ver weg is.
Al eeuwen wordt kamille gebruikt vanwege de heerlijke zoete geur en goede eigenschappen. Kamille is met name bekend om de geneeskrachtige werking.

Kweken

Kamille is een makkelijke plant. De enige echte voorwaarde is dat het veel zon krijgt! Zet deze plant op een lichte plek neer en voor je het weet heb je een zee van kleine witte bloemetjes.

Lekker bij

Door de lekker opwekkende smaak is kamille heerlijk als thee. Kamillethee werkt erg goed tegen verkoudheid, buikpijn en keelpijn. Daarnaast heeft Kamille een kalmerend effect.
Tijdens mijn studententijd zette ik regelmatig kamillethee als de tentamens er weer aankwamen. De geur alleen al kalmeerde me zodat ik tot in de diepe nacht verder kon studeren.
Doordat een Kamille een sterke volle zoete smaak heeft is het niet de makkelijkste kruid om te combineren. Kamille is erg lekker in cake en zoete gerechten als je het in kleine hoeveelheden toevoegt.

recepten_recept kamille 1 recepten_recept kamille 2