Hucks Herbs

Koriander

koriander

kweekinstructie_koriander

Koriander

overzicht toepassings iconen_koriander

moeilijkheidsgraad - icoontjes_gemiddeld

 

Voor de een verrijking in gerechten, voor de ander een verpester

Welke kruid gebruik ik het meest? Dat is koriander! Dit sterk geurende en intense kruid is een waar genot bij gebakken of gestoomde vis- of vleesgerechten! De smaak van koriander is intens en heeft een ietwat zoet bittere en pittige anijssmaak.

Sommige van mijn vrienden beweren dat het naar zeep smaakt, gek hoe smaakpupillen kunnen verschillen.

Kweken

Koriander houdt van een zonnige plek en natte voetjes. Door koriander regelmatig water te heb je binnen een mum van tijd een flinke bos. Knip de plantjes zodra ze zo’n 10 tot 18cm voor één derde af. De verse bladeren kun je dan gebruiken voor je gerechten terwijl het plantje sterk genoeg blijft en verder kan groeien.

Lekker bij

Koriander ontbreekt bij mij nooit in vis- en currygerechten! Daarnaast kan ik het zeker ook aanbevelen in (pittige) soepen op bouillonbasis. Koriander wordt in de keuken gebruikt voor salades, tajine, couscousgerechten of als garnering. Het is veel terug te vinden in de Thaise, Indische en Mexicaanse keuken.

Koriander voeg je altijd pas op het einde aan je gerechten toe. Bij het meekoken verliest het namelijk al zijn smaak.

recepten_recept koriander 1 recepten_recept koriander 2