Hucks Herbs

Munt

munt

kweekinstructie_munt

Munt

overzicht toepassings iconen_munt

moeilijkheidsgraad - icoontjes_kweekbaas

 

Onkruid kan niet lekkerder worden dan dit
Als je in een café zit en je bestelt muntthee is de kans heel groot dat deze variant van munt wordt gebruikt. Kruizemunt is wellicht van alle muntsoorten de meest gebruikte in de horeca. Het is een zeer aromatische en zoete muntsoort met een sterke geur. Het verschil met pepermunt zit hem in de minder dominante mentholsmaak. Bij kruizemunt is deze smaak namelijk veel subtieler aanwezig.

Kweken

Het gekke aan munt is, is dat het relatief moeilijk op te kweken is vanuit zaad. Heb je echter eenmaal de jonge plantjes opgekweekt is het bijna onmogelijk om er vanaf te komen.Munt heeft namelijk de neiging te woekeren. Mijn ervaring is dat dit al vrij snel gebeurt. Ik adviseer je dan ook het gebruik van potten! Zet de muntplantjes zodra ze de kruidenboxen uitgroeien in een ruime pot, zodat ze daar lekker door kunnen groeien!

Lekker bij

Kruizemunt is erg lekker in stoof- en lamsgerechten. Daarnaast is het heel verfrissend in dranken, chutneys en een karafje ijswater. In de zomer is het heerlijk in fruitsalades voor de frisse noot en kun je er heerlijke kruidenthee van trekken.

Je kunt er niet alleen heerlijke muntthee mee zetten, ook in cocktails doet kruizemunt het goed. Probeer een heerlijke mojito of mint julep.

recepten_recept munt 1 recepten_recept munt 2 recepten_recept munt 3