Hucks Herbs

Oregano

oregano

kweekinstructie_oregano

Oregano

overzicht iconen en moeilijkheidsgraads_basilicum

moeilijkheidsgraad - icoontjes_kweekbaas

 

Deze blender maakt snel vriendjes en past overal bij
De meest pittige en intense variant van de Oregano familie. Deze variant is net als zijn Syrische neef veel sterker dan het origineel. Griekse Oregano heeft een sterk aromatische en pittige geur en zijn smaak is peperig en scherp. Griekse Oregano is bij verre mijn favoriet bij pastagerechten op tomatenbasis.
Oregano is afkomstig van de landen rond het Middellandse zeegebied. In Turkije, Griekenland en Italië is het kruid in overvloed terug te vinden in de vrije natuur.

Kweken

Griekse Oregano heeft een zonnige standplaats nodig en de grond moet voedzaam en kalkrijk zijn. Aangezien hij in het wild in Mediterrane gebieden voorkomt kan hij goed tegen volle zon en in enige mate tegen droogte. Griekse Oregano kan net als zijn neven zeer slecht tegen nachtvorst. Zet de kweekboxen pas buiten als er geen kans meer is op nachtvorst.

Lekker bij

Pizza, worst, groenten, pasta’s, bonengerechten, tapas, tomatensauzen en aardappelgerechten. Eigenlijk teveel om op te noemen! Naar mijn idee is het in ieder geval een must bij gerechten op tomatenbasis. Daarnaast is de combinatie van oregano, rozemarijn en salie ook erg lekker bij lamsvleesschotels bereid in een tajine. Rozemarijn is ook heerlijk bij het barbecueën. Gooi eens een takje rozemarijn op de kolen en er zal weldra een weldadige aromatische en frisse geur zich verspreiden.

recepten_recept oregano 1 recepten_recept oregano 2