Hucks Herbs

Over Huck

Ik ben Huck, wereldverbeteraar, designer, kruidenfanaat, moestuingek en een vreetzak liefhebber van lekker eten.

afscheiding_afscheiding - lang

Lang lang geleden, ver voordat moestuinieren een landelijke trend was, zat ik met mijn handjes al te wroeten in de aarde. Als klein mannetje rende ik rond in het volkstuintje van mijn ouders, bewapend met een (mini)schep en grijpgrage vingers. Gretig om mijn vader te helpen als hij weer in het vroege voorjaar groenten- en kruidenzaden ging zaaien of in de late zomer alles ging oogsten.

Lekker koken en eten heb ik van huis uit. Het werd door mijn ouders als een paplepel ingegoten. Iedere dag opnieuw was dan ook een eetfestijn. In de jaren erop ben naast mijn studie als kok gaan werken in verschillende restaurants. Daar leerde ik algauw dat een van mijn passies koken was. Als kok experimenteerde ik dan er ook op los. Al doende ging ik over de jaren steeds meer met verse kruiden en specerijen koken.

Mijn andere passie is ontwerpen, ook dat begon al op jonge leeftijd. Op de basisschool vroegen klasgenoten regelmatig: ‘Hallo Huck, wil je ook zo’n tekening maken voor mij?’ (al wijzend naar een tekening die ik net voor iemand anders had gemaakt). Helemaal trots was ik altijd als dat gebeurde, zodoende snelde mijn reputatie vooruit. Toen met tekeningen aan de muren in de kamers van mijn klasgenoten, jaren later met logo’s, illustraties en designs voor klanten en bedrijven.

En toen ontstond het idee van Hucks Herbs!

afscheiding_afscheiding - lang

Hucks Herbs is niet alleen het resultaat van mijn liefde voor koken met verse kruiden en ontwerpen. Het is ook omdat ik vind dat er niks leuker is dan je eigen groenten en verse kruiden te kweken. Voor mij is het zien opgroeien van een plantje uit een minuscuul plantje tot een plant nog steeds iets heel magisch.

De verschillende kweeksetjes die ik heb ontworpen zijn een product van mijn liefde voor ontwerp, voor kruiden en planten, en misschien nog belangrijker, bewustheid voor het milieu, en deze waar mogelijk zo min mogelijk te belasten.

Met de gedachte het milieu zo min mogelijk te belasten, werk ik met biologisch afbreekbare materialen. Ik heb mijn producten zo ontworpen zodat zij zo min mogelijk ‘waste’ opleveren. Wat ik dus ook bedenk, met het milieu wordt altijd als eerste rekening mee gehouden.

Op mijn website kun je je eigen kruidenbox samenstellen met de lekkerste (en leukste) kruiden.  Ik ben van mening dat je zelfgekweekte kruiden vele malen lekkerder smaken; zonder al die bestrijdingsmiddelen en kunstmatige kweekprocessen. En misschien nog belangrijker, het is hartstikke leuk om het zelf te doen en helemaal niet moeilijk.

profielfoto

tijdlijn huck-01