Hucks Herbs

Salie

salie

kweekinstructie_salie

Salie

overzicht toepassings iconen_salie

moeilijkheidsgraad - icoontjes_moeilijk

 

Koningin der kruiden, sierlijk en mooi
Salie komt van het Latijnse woord “salvare” en betekent genezen, helen of zelfs redden. De Romeinen zagen het als een wonderkruid dat voor allerlei remedies gebruikt kon worden, waardoor zij dit Mediterrane kruid over heel Europa hebben verspreid.

Dit mooie kruid ziet er met zijn heldergroene bladen erg sierlijk uit. In het wild kun je haar terugvinden op droge hellingen en in rotsachtige gebieden.

Kweken

Salie is een mediterrane kruid en heeft dus veel warmte en zon nodig. Salie kan heel slecht tegen natte voetjes, geef haar dus nooit teveel water in één keer.

Lekker bij

Salie is erg lekker bij sauzen en vette vis- en vleesgerechten, salades, parmaham, smeerkazen, melk en thee.

Daarnaast werkt het rustgevend en slaapverwekkend. Doe een blaadje salie in je warme melk en je slaapt als een roos.Salie is erg sterk en overheerst al gauw andere kruiden, gebruik het dan ook het liefst alleen. De koningin is niet zo goed in teamplay.
Saliemelk staat bekend om het rustgevende effect. Aangezien Salie een bijzondere smaak heeft adviseer ik je om het uit te proberen door een blaadje salie bij warme melk te doen, of deze spaarzaam te gebruiken bij soepen.

recepten_recept salie 2 recepten_recept salie 1